Irma Roovers

Bio

Ik ben Big geregistreerd Klinisch Psycholoog, GZ psycholoog en psychotherapeut. In mijnpost academische opleiding ben ik afgestudeerd in de hoofdrichting psychodynamische psychotherapie en persoonlijkheidsonderzoek.
Ik heb een ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en voer sinds 2000 een eigen praktijk waar onder meer veel cliënten komen die geadopteerd zijn.

Naast werkzaam zijn in mijn eigen praktijk werk ik momenteel ook in de SGGZ bij Queeste te Alkmaar (volwassenen en kind & jeugd)

Ik heb ruim 10 jaar persoonlijkheidsonderzoek gedaan in het kader van justitie. Vanaf 2002 ben ik als docent diagnostiek verbonden aan de opleding tot GZ psycholoog aan de Rino Groep ( Utrecht-Leiden-Rotterdam) en de RCSW (Nijmegen)

'Mijn passies zijn, naast muziek en hardlopen, voornamelijk duiken en klimmen. Voor mij is dit een metafoor van mijn werkwijze. In een buddysysteem ga je, in wederzijds vertrouwen, goed gecheckt en gezekerd, de uitdaging met jezelf aan: je begint vanuit stabilisatie om in alle rust de situatie op te nemen en op je te laten inwerken. Klimmen is kijken, klimmen is reiken. Waarbij je altijd weer terugkomt bij het rustpunt in jezelf. Pas daarna de actie, nooit impulsief. Ervaren dat je net iets verder mag reiken dan je tot dan toe gewend was.'

Gaandeweg zul je jezelf steeds beter leren kennen en inzicht krijgen hoe je beter met  jezelf in de verschillende situaties om kunt gaan."